Redovni programi

Pričaonice za predškolce

Pričaonice su namijenjene djeci predškolske dobi, od 4 do 7 godina, a održavaju se svakog petka u 17,30 sati na Dječjem odjelu “Halugica”. Nakon pročitane priče slijedi i likovna radionica koja potiče dječju kreativnost i maštu. Roditelji mogu koristiti prostor čitaonice dok njihovi mališani uživaju u novim pričama i zgodama junaka slikovnica.

Igraonica na njemačkom jeziku

Igraonica je namijenjena za djecu predškolske dobi, a održava se svakog utorka u terminu između 18.00 i 18.45 sati. Uz veselu igru i zabavu uopće nije teško naučiti osnove njemačkoga jezika. Susreti se također održavaju u prostorima Dječjeg odjela “Halugica”.

Grafomotoričke vježbe za predškolce 

Svake godine u mjesecu kolovozu vježbe za buduće školarce održavaju se jednom tjedno u prostoru Dječjeg odjela “Halugica”.

Engleski za umirovljenike

Umirovljnici mogu naučiti osnove engleskoga jezika ili ponoviti ono što su su možda zaboravili kroz druženja u Knjižnici. Više kao čitalački klub nego kao uobičajeni tečaj odvijaju se susreti u kojima kroz odabrani tekst korisnici čitaju, prevode te posredno uče engleski jezik uz pomoć profesorice mentorice. Druženja se održavaju u prostoru Knjižnice, svake srijede u 12,30 sati.

Online prijava na redovne programe na mail upiti@gk-opatija.hr

Programi u suradnji s opatijskim institucijama

Vrtić u Knjižnici

Pričaonice za djecu Dječjeg vrtića Opatija i Volosko održavaju se tri puta mjesečno u jutranjim satima. Djeci je osigurano upoznavanje s prostorom Knjižnice i uslugama namijenjenim za djecu. 


Biblioterapija za korisnike Doma za starije i nemoćne Volosko

Čitanje prigodnih tekstova korisnicima Doma. Susreti se održavaju redovito, u Domu Volosko i u Knjižnici.