''Boje u nama''

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnica Opatija održana je likovna radionica pod nazivom „Boje u nama”. Radionica je namijenjena mladima te su na njoj prisustvovali učenici Ugostiteljske škole Opatija sa knjižničarkom Mirom Matan. U prvome dijelu, voditeljica radionice, akademska slikarica Rahela Brkljačić učenike je provela kroz povijest nastanka i izrade boja, njihove gustoće i intenziteta pigmenta te ih upoznala sa tehologijom izrade akvarelnih boja. U drugome su se dijelu tako dobivenim bojama učenici izrazili na papiru u tehnici akvarela mokro na mokro.
Ova je radionica dio projekta „Umjetnost te zove” u sklopu kojeg je u Knjižnici postavljena izložba voditeljice radionice Rahele Brkljačić pod nazivom „Boje kvarnerske duše”, a sami su sudionici radionice dobili priliku iskusiti koji je put od ideje do realizacije projekta, konkretno izložbe likovnih radova koje su sami stvarali od izrade boja pa sve do postavljanja gotovih slika.
Otvorenju izložbe nazočili su učenici Ugostiteljske i Hoteljersko turističke škole Opatija zajedno sa profesoricama.
Izložba slika kao i izložba radova polaznika radionice ostaje otvorena do kraja Mjeseca hrvatske knjige 15.11. Izložba je prodajnog karaktera. Sam projekt je sufinanciran sredstvima grada Opatije za potporu malih vrijednosti u 2018. godini.