8. POVJERENIK: OD TREĆIĆA DO OPATIJE

8. POVJERENIK: OD TREĆIĆA DO OPATIJE

 

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice „Viktor Car Emin“ Opatija u kulturnom je domu „Zora“ u petak 4. svibnja s početkom u 19:00 sati održana književno-filmska tribina o filmskoj adaptaciji hvaljenoga romana Renata Baretića „8 povjerenik“. 

Svojevrsno putovanje 8. povjerenika Kvarnerom svoje je finale doživjelo u Opatiji na tribini pod nazivom „8. povjerenik: Od Trećića do Opatije“.

Posada povjerenika brojila je samog autora romana Renata Baretića, redatelja i scenarista istoimenog filma Ivana Salaja, glavne glumce Franu Maškovića i Nadiju Cvitanović te voditelja, moderatora i idejnog začetnika tribine, književnika i sveučilišnog profesora Nikolu Petkovića.

Sudionici su između ostaloga razgovarali o  dojmovima i iskustvima sa seta, anegdotama te koliko je (ne)zahvalno ekranizirati tako hvaljen roman, a na kraju dobiti fantastičan film. Ležernim razgovorom s publikom tribina se pretvorila u ugodno druženje uz preporuku svima onima koji još nisu pročitajte knjigu i svakako pogledajte filmski uradak