DANI plesa u Opatiji: O PLESU. I OSOBNO.

DANI plesa u Opatiji: O PLESU. I OSOBNO.

 

 

Povodom Dana plesa u Opatiji Gradska knjižnica i čitaonica „Viktor Car Emin” Opatija poziva vas na plesnu prezentaciju, radionicu i predavanje pod nazivom „O Plesu. I osobno.”

 

U programu sudjeluju Zvonimir Kvesić, profesionalni plesač i plesni pedagog. Plesom se bavi od djetinjstva, uz ritmiku, step i jazz dance usmjerava se k suvremenom plesu i završava plesnu akademiju u Rotterdamu. Pleše s ansamblima u Nizozemskoj, Švicarskoj i Portugalu. Nakon povratka u Hrvatsku pleše u Studiju za suvremeni ples. Slobodni je umjetnik i surađuje s mnogim domaćim i stranim koreografima te 2012. sudjeluje u osnivanju umjetničke organizacije Koreokroj.

Bavi se i nastavničkim radom te drži satove i radionice diljem zemlje a ovom će nas prigodom upoznati s povijesti kazališnog plesa i govoriti o životu plesača iz osobnog iskustva.

 

Program su organizira i u njemu sudjeluje Senka Baruška, jedna od voditeljica umjetničke organizacije PAL – plesni art laboratorij koja već 15ak godina organizira Dane plesa u Opatiji te Plesna škola Vežica koja ima već desetogodišnje iskustvo u radu, 160 učenika te dug popis uspješnih predstava i izvedbi.

 

Program počinje u 18:00 u utorak, 8. svibnja 2018. godine u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice „Viktor Car Emin” Opatija.