Loredana Bradaschia: SVIJET U BOJAMA

Gradska knjižnica i čitaonica “Viktor Car Emin” Opatija od 17. siječnja do 3. veljače organizira izložbu povodom obilježavanja Rođendana umjetnosti. Korisnica Knjižnice, Loredana Bradaschia u prostorima Knjižnice izložit će tom prilikom postav pod nazivom “Svijet u bojama”.

Dana 17. siječnja 1963. francuski umjetnik Robert Filliou proglasio je umjetnost starom 1.000 000 godina. Nakon njegove smrti, godine 1987., počinje se obilježavati Rođendan umjetnosti, a slavi se kroz različita događanja uz obvezu umjetnika da donesu svoj rad kao dar i podijele ga s drugima.

Loredana Bradaschia rođena je u Rijeci 1974. godine. Diplomirala je na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment u Opatiji 2000. godine. Slikarstvom se intezivnije  počinje baviti 2001 godine kao član likovne sekcije „Romolo Vennuci“ pod vodstvom prof. Tee Paškov Vukojević u Zajednici Talijana u Rijeci. Do sada je imala više od 10 samostalnih i preko 20 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Za svoja likovna ostvarenja dobila je brojna priznanja i nagrade od kojih  ističemo  posebno priznanje na 26. Međunarodnom slikarskom natječaju Mandrać u Voloskom 2011. godine te počasnu diplomu na međunarodnoj izložbi „Homage to Picasso“-Ambienta, Zagreb, 2013. godine.  U 2010. jedna njezina slika izabrana je za naslovnicu u zbirci pjesama „Pjesme kartonskog lutka“, autora Roberta Vrbnjaka.
Živi i stvara u Opatiji.