O PLESU. I OSOBNO.

O PLESU. I OSOBNO.

 

 

Povodom Dana plesa u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Viktor Car Emin” Opatija u utorak 8. svibnja u 18 sati održana je plesna prezentacija, radionica i predstavljanje pod nazivom: „O plesu. I osobno.”

Poseban gost događanja bio je Zvonimir Kvesić, profesionalni plesač i plesni pedagog koji se plesom bavi od djetinjstva, uz ritmiku, step i jazz dance usmjerava se k suvremenom plesu i završava plesnu akademiju u Rotterdamu. Pleše s ansamblima u Nizozemskoj, Švicarskoj i Portugalu. Nakon povratka u Hrvatsku pleše u Studiju za suvremeni ples. Slobodni je umjetnik i surađuje s mnogim domaćim i stranim koreografima te 2012. sudjeluje u osnivanju umjetničke organizacije Koreokroj.

Bavi se i nastavničkim radom te drži satove i radionice diljem zemlje a ovom nas je prigodom upoznao s povijesti kazališnog plesa te govorio o životu plesača iz osobnog iskustva.

U programu su također sudjelovali PAL - plesni art laboratorij i Senka Baruška, jedna od voditeljica te umjetničke organizacije koja uz mnoge druge izvedbe i manifestacije već 15ak godina organizira Dane plesa u Opatiji promičući ovaj vid umjetnosti i sam plesni izričaj te Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi Vežica sa svojom učiteljicom Sanjom Josipović, pročelnicom suvremenog odjela. Učenice su izvele 3 plesne točke pokazavši zavidno plesačko umijeće. Po svršetku predavanja okupljeni su nastavili druženje u prostorijama Knjižnice.