Program manifestacije Noć knjige 2016.

Gradska knjižnica i čitaonica „Viktor Car Emin“ Opatija sudjelovat će u manifestaciji Noć knjige koja već petu godinu za redom potiče kulturu čitanja i ljubav prema knjizi. Ove se godine Noć knjige održava 22. travnja uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige. Sudionici će ovog puta najveći naglasak staviti na važne obljetnice u književnosti – 400 godina od smrti velikana svjetske književnosti – Shakespearea i Cervantesa te 100  godina od izdavanja „Priča iz davnina“ Ivane Brlić Mažuranić.

Program manifestacije u opatijskoj knjižnici započinje već u jutarnjim satima kada ćemo se družiti s djecom iz Dječjeg vrtića Opatija uz Kino pričaonicu. U popodnevnim satima (17,30h) održat će se prigodna Pričaonica za predškolce na Dječjem odjelu „Halugica“. Oba susreta bit će u znaku legendarnih priča i likova Ivane Brlić Mažuranić.
Izložba „Shakespeare i Cervantes“ bit će postavljena u središnjem prostoru Knjižnice, a učenici Hotelijersko - turističke škole iz Opatije u 18,00 sati održat će zanimljivu predstavu na engleskom jeziku - „Romeo and Juliet“.

Nakon predstave, u 19,00 sati u prostorima Knjižnice, gostovat će Krešimir Mišak, poznati hrvatski novinar i publicist, voditelj popularne emisije „Na rubu znanosti“ koji će zasigurno zaintrigirati alternativnim temama sve one koji odluče prisustvovati ovom susretu.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu u opatijsku knjižnicu te da nam se pridruže u obilježavanju manifestacije koja podupire važnost knjige i književnosti.