Poljski božićni običaji

Pozivamo na zabavno-edukativnu radionicu „Poljski božićni običaji“, koja će se održati u knjižnici u subotu 14. prosinca od 10 do 12 sati. Radionica je namijenjena prvenstveno opatijskoj djeci od 5 do 15 godina i njihovim roditeljima, ali i svim Poljacima i Poljakinjama iz Opatije, Rijeke i okolice.

 

Cilj radionice je kroz igru i zabavu upoznati predbožićne i božićne običaje u Poljskoj. Na radionici ćemo naučiti čestitat Božić na poljskom jeziku, pjevat ćemo poljske božićne pjesme, izrađivati ukrase za bor i pripremiti plakat o poljskim božićnim običajima.

 

Organizatori radionice su hrvatsko-poljska udruga PlatformaPL.HR i Gradska knjižnica i čitaonica "Viktor Car Emin" Opatija. Radionicu će voditi lektorica poljskoga jezika Sveučilišta u Rijeci Agnieszka Rudkowska i povjesničar Slaven Kale. Bit će to druga radionica iz ciklusa „Upoznaj Poljsku“.

 

Zainteresirani za sudjelovanje u radionici mogu se do petka do 18 sati prijavit na mail platformapl.hr@gmail.com ili samo doći u knjižnicu u subotu.

 

Vidimo se na radionici!