Umijeće govorenja

U Gradskoj knjižnici i čitaonici ''Viktor Car Emin'' Opatija od veljače kreće novi program ''Umijeće govorenja''. Ciklus radionica održavat će se od veljače do travnja 2020. (ukupno 6 radionica) u prostoru Knjižnice. Radionice su namijenjene srednjoškolskom uzrastu.

Svrha radionica je poticanje mladih da unaprijede svoje govorničke i komunikacijske sposobnosti kako bi se bolje snalazili u društvenim aktivnostima i poslovnom svijetu koji ih čeka nakon završetka srednje škole. Uz predavanja i praktične vježbe važan dio tečaja je i formiranje debatne grupe. Tako bi polaznici imali priliku primijeniti naučeno debatirajući o aktualnim temama, posebno vezanim uz tematiku poticanja čitanja i utjecaja novih tehnologija.

Cilj tečaja je prevladati strah od javnog izlaganja, poboljšati izražajne sposobnosti i govor tijela te znati pravilno pripremiti govor i debatirati o određenoj temi.

Ovaj tečaj koristan je i za mlade koji se žele u budućnosti baviti nekom javnom djelatnosti koja zahtjeva jake govorničke sposobnosti (gluma, radio, javna služba, društvene mreže...).

Radionice će voditi diplomirana fonetičarka. Ovisno o interesu formirat će se nekoliko grupa s najviše više od 8 članova po grupi.

Pohađanje radionica je besplatno. Potrebno je samo prijaviti se na upiti@gk-opatija.hr , telefonski na 051/712-987 ili osobno u Gradskoj knjižnici i čitaonici ''Viktor Car Emin'' Opatija.