2. ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

 

 U suradnji s Osnovnom školom "Rikard Katalinić Jeretov"  knjižnica ogranizira Natjecanje u čitanju naglas koje će se odvijati u Kulturnom domu "Zora" (prostorije knjižnice) u   srijedu 18.10. u 10.00 sati.

 Natjecanje u čitanju naglas namijenjeno je učenicima osnovnih škola (od 3. do 8. razreda) u Republici Hrvatskoj.

Ciljevi natjecanja su:  poticanje i popularizacija knjige, čitanja i čitanja naglas ; razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena ; unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti učenika ; naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja ; poticanje usmenog izražavanja ; razvijanje motivacijskih sposobnosti.

ORGANIZATORI : Inicijatori : Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva

Na školskim razinama: škole i školske knjižnice

Na gradskim razinama: narodne i školske knjižnice u suradnji

Na županijskim razinama: središnje županijske narodne knjižnice u suradnji s narodnim i školskim knjižnicama u županiji

Na nacionalnoj razini: Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva

SURADNICI: Gradovi i Županije, nakladnici, mediji (na školskim, gradskim i županijskim razinama preporuka je istaknuti organizatore na plakatima i ostalim materijalima te u medijima. Pritom je u medijskim istupima važno spomenuti inicijatore natjecanja)

     IZVOR: URL: http://www.gkc-pula.hr/site_media/media/uploads/files/news/Pravila_natjecanja_2016.pdf