Održana Noć knjige 2017.

21. travnja 2017. s početkom u 20 sati, obilježili smo manifestaciju NOĆ KNJIGE 2017. 
Manifestacija Noć knjige pokrenuta je 2012. godine na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok, njima su se u organizaciji pridružili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika - ZANA te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena. 
Cilj im je bio, barem na jedan dan više govoriti o pisanju i čitanja knjiga, uz naglasak na predstavljanju knjiga domaćih i svjetskih autora te druženju uz knjigu i čitanje. Priliku za to pružili su "Svjetski dan knjige i autorskih prava" (23. travnja) te "Dan hrvatske knjige" (22. travnja).


Gradska knjižnica i čitaonica “Viktor Car Emin” Opatija od samih početaka sudjeluje u obilježavanju manifestacije Noći knjige. Svaki put s različitim programom.
Ove godine program  je započeo akcijom “Ne sudi knjige po koricama”, gdje su knjige posebno umotane, bez istaknutog su žanra ili kratkog sadržaja. Zatim, na Dječjem odjelu „Halugica“, održana je zanimljiva Pričaonica za predškolce.


Večernji program je nastavljen u nešto ozbiljnijem tonu. Kroz obilježavanje 60. godišnjice smrti našeg zavičajnog književnika Drage Gervaisa. Profesorica doc. dr. sc. Vjekoslava Jurdana, sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, održala je predavanje pod nazivom Drago Gervais: antologijski pjesnik Liburnije. 
Nakon predavanja, uslijedio je i glazbeni program pod vodstvom Dražena Turine - Šajete.