Suradnja knjižnice i Poljske škole

RADIONICA IZRADE USKRSNIH UKRASA

 

 

U subotu, 24.3. u prijepodnevnim satima u Gradskoj knjižnici „Viktor Car Emin” Opatija održana je kreativna radionica izrade uskrsnih ukrasa za djecu i odrasle.

Knjižnica je po treći puta ugostila prijatelje iz Poljske škole Rijeka koji su zainteresiranima pokazali izradu karakterističnih ukrasa za okolicu Krakova, takozvanih „palmi” - buketa od raznobojnog suhog cvijeća i ružica od krep-papira, koji se umjesto maslinovih grančica nose na Cvjetnicu u crkvu na blagoslov. Za ovu su priliku „palme” izradili i uplitanjem maslinovih grančica kao simboliku povezivanja naroda, kultura, tradicije i običaja dvaju naroda.

Okupljene na subotnjem druženju, nastavku jesenas započete suradnje, pozdravile su ravnateljica Knjižnice Suzana Šturm-Kržić te predsjednica kulturne udruge Fryderyk Chopin Jolanta Čar koja je djeci, članovima opatijske knjižnice darovala prigodne slikovnice i knjige.

Na kraju su susreta svi sudionici u veselom i opuštenom tonu degustirali tradicionalne uskrsne delicije, a izrađeni su ukrasi izazvali pažnju na ulicama suncem okupane Opatije.