Bookmobil u Opatiji

U sklopu „Liburnijskog literarnog Camina“, u srijedu 13.7. Opatiju će prvi put posjetiti Bookmobil, prva hrvatska knjižara na kotačima koju vozi Maja Klarić, pjesnikinja iz Šibenika i počasna kuma ovog projekta Gradske knjižnice i čitaonice „Viktor Car Emin“ Opatija.

Bookmobil je restaurirani Volkswagenov kombi koji putuje po Hrvatskoj i promovira ljubav prema pisanoj riječi. To je prava književna pozornica, mjesto na kojem se organiziraju zbivanja, druženja, čita se poezija i održavaju književne večeri, čime se omogućuje dostupnost knjiga i književnih sadržaja u manjim sredinama.

U sklopu događanja posebnu će pozornost privući polica sa svim dostupnim naslovima o hodočašću Camino de Santiago odnosno Putu sv. Jakova u Španjolskoj, koji se i inače mogu pronaći u gradskoj knjižnici u Opatiji. Tijekom događanja djelatnice knjižnice bit će na raspolaganju za sve upite o izloženim knjigama i o predstojećoj manifestaciji „Liburnijski literarni Camino“. „Liburnijski literarni Camino“ na inovativan i svjež način promovira pisanu, izgovorenu i uglazbljenu riječ već 5. godinu za redom, a održava se u povodu Dana grada Opatije i proslave njenog titulara.

 Gošća Maja Klarić odgovarati će na upite o svom boravku na Caminu de Santiago i dojmovima s njega, ali i Putu 88 hramova, svojevrsnom japanskom Caminu na otoku Shikoku koji je i sama prehodala u duljini od 1150 kilometara.

U Bookmobilu se mogu kupiti sve knjige u izdanju Fotopoetike, mahom putopisi Maje Klarić i Gorana Blaževića – knjige o Japanu, Južnoj Americi, Saudijskoj Arabiji itd.

Kao i uvijek, iz prtljažnika Bookmobila moći će se besplatno razmjenjivati knjige, stoga ne zaboravite sa sobom ponijeti poneku knjigu kako biste mogli odabrati novu i razmjeniti ju za neki od zanimljivih naslova koji putuju u knjižari na kotačima.

 

Bookmobil će biti parkiran na Slatini od 19 do 22 sata. Vidimo se!