"Bake u avionima" - predstavljanje knjige i susret s autoricom

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2022. pod motom Misli na sebe - čitaj! pozivamo vas na predstavljanje knjige "Bake u avionima".

Autorica koja se publici predstavila romanom prvijencem „Starenje za početnike“ donosi nam novu knjigu „Bake u avionima“. „Bake u avionima“ autorice Branke Erdelji Štivić, knjiga je u kojoj se na duhovit način obrađuje aktualna promjena u današnjim obiteljima: Zbog iseljavanja mladih njihovi roditelji postaju svjetski putnici i, u želji da ostanu u kontaktu sa svojom unučadi, umirovljeničke dane provode putujući međunarodnim linijama između zrakoplovnih luka. 

Autorica, Branka Erdelji-Štivić, liječnica u mirovini, i sama jedna od „baka u avionima“, shvatila je da se zapravo radi o pravoj sociološkoj pojavi u kojoj se tradicionalni koncept i figura „bake“ „ukorijenjene i stabilne u svome domu i svojoj okolini, čija kuhinja uvijek miriši na palačinke i najfinije kolače, u čije se krilo sjeda, koja priča najljepše priče i na unuke prenosi svoje vrijednosti unutar tog svog kruga“, bitno izmijenio valom iseljavanja mladih po zemljama Zapadne Europe.

O tome kakva je uloga baka sada, kako izgleda nova obiteljska dinamika i koje su sve prilagodbe potrebne kako bi se održala obiteljska privrženost i povezanost saznati ćemo u četvrtak, 20. listopada u 18:00 sati, u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Viktor Car Emin“ Opatija, u Kulturnom domu „Zora“.