Dinamična srijeda u Tjednu dobre dječje knjige

Programi Tjedna dobre dječje knjige idu punom parom, a za srijedu, 19. travnja, pripremili smo aktivnosti u Kastvu i Opatiji.

U Knjižnici Kastav, s početkom u 10 sati, okupit će se dječica iz Dječjeg vrtića Kastav na programu "Kopamo u potrazi za blagom."

U središnjoj knjižnici u Opatiji također u 10 sati započinje program „Kopamo po sjećanjima“ – kad smo bili mladi mi. Na jutarnje druženje i kreativnu radionicu dolaze nam umirovljenici iz Doma umirovljenika „Volosko“. Razgovarati ćemo o vremenu kad su bili mladi, kako su se igrali, kako su provodili vrijeme,  zaigrat ćemo društvene igre po izboru, možda i saznamo prestanemo li se ikada ljutiti na „Čovječe ne ljuti se“ ?

U 11 sati "Vrtlarimo s Kastorom" - pričaonica i vrtlarska radionica za prvašiće iz Područne škole „Ičići“ prema predlošku priče „Kastor vrtlari“ Larsa Klintinga. Nakon odgledane kinopričaonice prelazimo na sadnju cvijeća i začinskog bilja prema Kastorovim savjetima. Nakon radionice djeca će posađeno moći ponijeti kućama i dokumentirati kako raste, a Knjižnici slati fotografije biljaka. Jesu li sve uspjele?